למה בכלל צריך להרחיק יונים ולמה זה לא מה שחשבתם? כל התשובות בהמשך!
הרחקת יונים – למה צריך לעשות את זה?
יש שיגידו, בעיקר אוהבי בעלי החיים שבינינו, שהאקט של הרחקת יונים הוא אכזרי ומיותר. העניין הוא, שכאשר הן מגיעות לבתים שלנו אנו מבינים עד כמה הן יכולות להוות מטרד בשל הרעש, הלכלוך והרי שהן מייצרות ויותר מכך – הן מהוות מפגע תברואתי! זאת, משום שהן נושאות עליהן קרציות וחיידקים שעוברים גם לבני אדם ואלו עלולים לסכן את יושבי הבית ולכן חשוב להרחיק אותן ומהר ככל האפשר.
למה לא לעשות את זה לבד?
אנשים רבים מנסים להרחיק בעצמם את היונים מביתם בדרכים שונות ובדרך כלל, זה פשוט לא עובד. הסיבה העיקרית לכך היא, שהיונים נקשרות למקום מסוים וכשהן מתחילות לקנן בו, הן מתקשות לעזוב אותו. הדבר די דומה לבני האדם, שמשקיעים משאבים רבים בבניית בית ופתאום מתבקשים לעזוב אותו כי לשכנים זה לא מתאים. מן הסתם, נילחם בשכנים אלו והיונים, שאינן נלחמות בבני אדם, פשוט ממשיכות לחזור שוב ושוב.
כאשר נעזרים באנשי מקצוע מומחים בתחום של הרחקת יונים, הם משתמשים בשיטות שעובדות מתוך ניסיון רב והיכרות עם התכונות המאפיינות את היונים.
שתי הדרכים הנפוצות
ישנן שתי דרכים נפוצות להרחקת יונים, בהן אנשי המקצוע משתמשים. הדרך הראשונה היא באמצעות דוקרנים, אותם שמים במיקום כזה, שיקשה על היונים לעמוד עליהם וכך הן יעדיפו לעזוב מעצמן. הדרך השנייה היא באמצעות רשתות, הנפרשות מעל המזגן, הגג או אדן החלון וכך היונים לא מצליחות להגיע אל הקן שלהן ונוטשות אותו לטובת מקום אחר.
ההומניטריות
חשוב להבין, ששתי הדרכים הרשומות לעיל הינן דרכים מאוד הומניטריות לצורך הרחקת יונים. הרשת הנפרשת לא גורמת להן נזק, אלא רק לא מאפשרת להן גישה. הדוקרנים, שנהוג לחשוב שהם פוצעים את היונים, אינם פוצעים אותן כלל וכלל! היונים פשוט מעדיפות לעמוד על מקומות יציבים ואילו הדוקרנים אינם מצע יציב לעמידה ולכן הן מעדיפות להימנע מעמידה עליהם ומחפשות מקום אחר, שיהיה יציב עבורן.